כנס מעטפת המבנה
11.11.19 וואהל סנטר, רמת גן
מעטפת המבנה ובייחוד החזית היא כרטיס הביקור של המבנה ושל המתכנן שלו.
המטרה של כל אדריכל היא ליצור מעטפת שתוכל לשלב בין נוחות המשתמש ובין השמירה על מאזן אנרגיה חיובי.
בואו לקבל ביום אחד תמונה כוללת על החומרים וההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום המעטפת, החיפויים וחזיתות המבנה, לשמוע מהמומחים המובילים, ליהנות מנטוורקינג, הזדמנויות עסקיות, שיתופי פעולה, ולהיחשף לתערוכה מקצועית של מיטב החברות הרלוונטיות לנושא.
כל זאת בכנס חובה לכל אדריכל ומעצב המעוניין להתעדכן בתוכן איכותי ועכשווי הלוקח אותו צעד אחד קדימה לתכנון ולבנייה במאה ה-21.
11.11.19
וואהל סנטר רמת גן
אל תשארו בחוץ!
BUILDING ENVELOPE DESIGN
מרצים ומומחים מהארץ ומחו׳׳ל
01
ישראל
מנחת הכנס
אדריכלית אירית כוכבי
אדריכלית אירית כוכבי תשתף בתהליכים ותחשוף ידע מצטבר חשוב ורלוונטי לחיים כאן.
"משרדי מתמחה בתכנון מבני ציבור מורכבים לשימושים מעורבים, בניהם: טרמינל הצד האווירי בשדה התעופה בן גוריון שלוחה E, הקריה לארכיאולוגיה של ארץ ישראל בירושלים, בית האוצרות בקמפוס יד ושם בירושלים, פרויקט ארנה בהרצליה, מלון מסחר ומשרדים במודיעין, מלון ריזורט על שפת הכינרת ועוד."
בוגרת הטכניון בעלת תואר 1978 , B.Arc ו M.Sc בתכנון ערים, ולימודי MFA באוניברסיטת פנסילבניה, 1986 .מרצה בכנסים, שופטת בתחרויות, חברה בוועדות היגוי ומנחה באקדמיה.
Rudi Scheuermann
מנהל תחום עיצוב מעטפת המבנה בחברת Arup
עד לאן אפשר לקחת את נושא המעטפת? בואו לגלות שאין גבול ליצירתיות ולשמוע אדריכל ומהנדס, מהמומחים בגרמניה ומקור לידע והשראה בעולם.
"אני מתמחה גם בהיבטים כמו הפיזיקה של המבנה, הגנה מפני שריפה, חומרים, עיצוב תאורה ואקוסטיקה ומתמקד בעיצוב רב תחומי של מעטפת מבנה שהיא ברת-קיימא ובעלת יעילות אנרגטית."
בהוקרה על הישגיו הוא מונה לעמית חברת Arup בשנת 2014.
למד אדריכלות באוניברסיטת קרלסרוהה (?) והשלים מחקר בבאת' באנגליה, במסגרת תואר שני בארכיטקטורה של מבנים ממברנים. עבד בגרמניה, הולנד, בריטניה וארצות הברית.
02
גרמניה
03
הולנד
ד"ר Wiep Folkerts
מנהל פרויקט ליישומי אנרגיה סולארית בחברת TNO, המכון ההולנדי הלאומי למחקר יישומי.
כולם מדברים על אנרגיה סולארית, ויש לכם הזדמנות להיחשף למי שחי את הנושא שהפך להיות חם מתמיד גם בישראל.
ד"ר פולקרטס עשה את הדוקטורט שלו על פיסיקה של מצב מוצק באוניברסיטת כרונינגן. ב- 2012 מונה למנהל המרכז ליישומי אנרגיה סולארית SEAC בהולנד, שם יזם מחקר חדש על שילוב של אנרגיה סולארית לתוך מבנים (BIPV). עם SEAC ביצע מספר פרויקטים על BIPV, על גגות ועל חזיתות. יחד עם מכון השוויצרי SUPSI, הוציא את "דו"ח מצב BIPV". יתר על כן, הוא תרם למחקר ישראלי על כדאיות BIPV במבנים מסחריים.
טל פרידמן
מומחה לטכנולוגיות בנייה מתקדמות
איך רותמים את העולם הדיגיטלי לטובת מעטפת המבנה, ואילו טכנולוגיות כבר עושות פלאים. זה לא מדע בדיוני. הרצאה מרתקת ומחדשת של אדריכל ישראלי המתמחה במתודולוגיות תכנון וייצור פרמטרי ובטכנולוגיות בנייה מתקדמות.
למד ועבד בארץ במשרדים מובילים, השלים תואר שני בהנדסת ייצור דיגיטלי לתעשיית הבניה באוניברסיטת דטמודלד- גרמניה.
תחומי מחקרו העיקריים סבים סביב שימוש באלגוריתמים לתכנון חכם ואוטומציה של חזיתות ומבני קליפה דקה. המשרד מתמחה במחקר של מבנים מתקפלים מהפן האלגוריתמי, אפליקטיבי ואסטטי ומשלב בעבודותיו עקרונות מן התחום.
בנוסף, פעיל באופן אישי בעולם הסטארט אפים של טכנולוגיות הבניה ושותף במגוון מיזמים בתחום. משמש גם כיועץ טכנולוגיות בנייה במשרד הכלכלה על מנת לעזור בהפיכתה של ישראל למדינה מובילה בתחום.
04
גרמניה