top of page

אירית כוכבי | אדריכלית

כל מה שרציתם לדעת על state of the art  של מבני ציבור בישראל.  אדריכלית אירית כוכבי תשתף בתהליכים ותחשוף ידע מצטבר חשוב ורלוונטי לחיים כאן. 

"משרדי מתמחה בתכנון מבני ציבור מורכבים לשימושים מעורבים, בניהם: טרמינל הצד האווירי בשדה התעופה בן גוריון שלוחה E, הקריה לארכיאולוגיה של ארץ ישראל בירושלים, בית האוצרות בקמפוס יד ושם בירושלים, פרויקט ארנה בהרצליה, מלון מסחר ומשרדים במודיעין, מלון ריזורט על שפת הכינרת ועוד."

בוגרת הטכניון בעלת תואר 1978 , B.Arc ו M.Sc בתכנון ערים, ולימודי MFA באוניברסיטת פנסילבניה, 1986 .מרצה בכנסים, שופטת בתחרויות, חברה בוועדות היגוי ומנחה באקדמיה.

 

Rudi Scheuermann | אדריכל |  גרמניה

מנהל תחום עיצוב מעטפת המבנה בחברת Arup

עד לאן אפשר לקחת את נושא המעטפת? בואו לגלות שאין גבול ליצירתיות ולשמוע אדריכל ומהנדס, מהמומחים בגרמניה ומקור לידע והשראה בעולם. 

"אני מתמחה גם בהיבטים כמו  הפיזיקה של המבנה, הגנה מפני שריפה, חומרים, עיצוב תאורה ואקוסטיקה ומתמקד בעיצוב רב תחומי של מעטפת מבנה שהיא ברת-קיימא ובעלת יעילות אנרגטית." בהוקרה על הישגיו הוא מונה לעמית חברת Arup בשנת 2014.

למד אדריכלות באוניברסיטת קרלסרוהה והשלים מחקר בבאת' באנגליה, במסגרת תואר שני בארכיטקטורה של מבנים ממברנים. עבד בגרמניה, הולנד, בריטניה וארצות הברית.

טל פרידמן | גרמניה | מומחה לטכנולוגיות בנייה מתקדמות

איך רותמים את העולם הדיגיטלי לטובת מעטפת המבנה, ואילו טכנולוגיות כבר עושות פלאים. זה לא מדע בדיוני. הרצאה מרתקת ומחדשת של אדריכל ישראלי המתמחה במתודולוגיות תכנון וייצור פרמטרי ובטכנולוגיות בנייה מתקדמות. 

"עבודותיי בוחנות אפשרויות לטרנספורמציה של המרחב הבנוי דרך שימושים חדשים בחומרים מתקדמים ושיטות בנייה תוך יצירת טיפולוגיות צורניות חדשות לעולם האדריכלות. השאיפה היא  למצוא דרכים יעילות המאפשרות קאסטומיזציה של צורניות חופשית ו׳יציאה מן הקופסא׳ עבור שוק הבנייה המסורתי." 

למד ועבד בארץ במשרדים מובילים, השלים תואר שני בהנדסת ייצור דיגיטלי לתעשיית הבניה באוניברסיטת דטמודלד- גרמניה.

תחומי מחקרו העיקריים סבים סביב שימוש באלגוריתמים לתכנון חכם ואוטומציה של חזיתות ומבני קליפה דקה. המשרד מתמחה במחקר של מבנים מתקפלים מהפן האלגוריתמי, אפליקטיבי ואסטטי ומשלב בעבודותיו עקרונות מן התחום.

בנוסף, פעיל באופן אישי בעולם הסטארט אפים של טכנולוגיות הבניה ושותף במגוון מיזמים בתחום. משמש גם כיועץ טכנולוגיות בנייה במשרד הכלכלה על מנת לעזור בהפיכתה של ישראל למדינה מובילה בתחום.

 

ד"ר Wiep Folkerts | הולנד

מנהל פרויקט ליישומי אנרגיה סולארית בחברת TNO, המכון ההולנדי הלאומי למחקר יישומי.

כולם מדברים על אנרגיה סולארית, ויש לכם הזדמנות להיחשף למי שחי את הנושא שהפך להיות חם מתמיד גם בישראל.  

"אני מעורב בהבאת טכנולוגיות חדשניות לשוק זה במשך יותר מ -20 שנה ופעיל בתחום יישומי האנרגיה הסולארית, וביניהם אינטגרציה למבנים נושא בעל חשיבות הולכת וגוברת"

ד"ר פולקרטס עשה את הדוקטורט שלו על פיסיקה של מצב מוצק באוניברסיטת כרונינגן.  ב- 2012 מונה למנהל המרכז ליישומי אנרגיה סולארית SEAC בהולנד, שם יזם מחקר חדש על שילוב של אנרגיה סולארית לתוך מבנים (BIPV). עם SEAC ביצע מספר פרויקטים על BIPV, על גגות ועל חזיתות. יחד עם מכון השוויצרי SUPSI, הוציא את "דו"ח מצב BIPV". יתר על כן, הוא תרם למחקר ישראלי על כדאיות BIPV במבנים מסחריים.

 

אריה קוץ | אדריכל

אריה קוץ, אדריכל, מתכנן ערים ומתכנן נוף. בוגר הטכניון ומוסמך המכון הטכנולוגי של טוקיו.
שותף מייסד ב"ניר – קוץ אדריכלים" ושותף מנהל ב"סטודיו אדריכלות נוף".

 

הרצאה קיר מסך כפול-מאוורר וגן צומח

"קיר ירוק" בחזית בנין הנהלה הראשית של צ'ק פוינט.

ד"ר נועם אוסטרליץ | אדריכל ומומחה לבנייה ירוקה                            

"אם לא נתקדם-נעלם!"  זה המוטו של מנכ"ל  "אוסטרליץ אדריכלות" ומומחה לבנייה ירוקה – אדריכל עתיר ידע ותוכן מרתק העוסק למעלה משני עשורים בקידום בנייה ירוקה וב'חדשנות מועילה' באדריכלות, עיצוב והנדסה.

 "בנוסף למשרד אני גם הבעלים של מרכז ידע לתחומי חדשנות וטכנולוגיות בנייה מתקדמות ומאמין כי קהילת האדריכלים וכל השותפים לעשייה חייבים להעשיר עצמם בידע עדכני כדי להישאר רלוונטיים ואפקטיביים". 

חבר סגל אוניברסיטת תל אביב - מרצה וחוקר בביה"ס לארכיטקטורה ע"ש עזריאלי ובבי"ס פורטר ללימודי סביבה.

 

רמי בונה | נשיא ומהנדס ראשי של קבוצת אלומיניום קונסטרקשיין  

 מה בין אלומיניום ולבינה מלאכותית? תופתעו לשמוע לאן העולם מתקדם ואיך נושא "אפור" הפך לאחד המשפיעים בתחום. 

"פעילות הקבוצה ממוקדת בפיתוח מערכות מעטפת מתקדמות המשלבות מערכות בקרה ובינה מלאכותית, וכן בביצוע פרויקטים הנדסיים מורכבים בארץ ובעולם תוך שימת דגש על טיוב החיים מאחורי מעטפת המגדל."

הקבוצה נוסדה בשנת 1987, והיא מהמובילות בתחומי המחקר, פיתוח, הנדסה, תכנון, ייצור, התקנה ואחזקה של מעטפות מגדלים, אשר תכליתן איגבור הקוגניציה, הפרודוקציה ותחושת ה- well being של האדם החי מאחורי המעטפת. 

אמיר מן| אדריכל

הזדמנות להיחשף לאחד האדריכלים המנוסים בתכנון פרויקטים רבי היקף ועוצמה. זווית מיוחדת, אישית ומקצועית על אחד מתחומי האדריכלות הנחשקים בעולם.  

"המשרד שלנו עוסק בקשת רחבה של פרויקטי תכנון החל בתכניות ארציות, תכניות אב ומתאר, תכניות בנין ערים גדולות וכלה בתכנון מבני ציבור, מרכזי תחבורה ושדות תעופה, בניני משרדים, תעשיית היי טק, שכונות מגורים, מוסדות חינוך ומלונאות."

שותף ובעלים במשרד אמיר מן עמי שנער אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ. בוגר הטכניון בחיפה ואוניברסיטת הארוורד בבוסטון, ארה"ב, עם ניסיון של למעלה מ- 40 שנה במגוון רחב של עבודה מקצועית בארץ ובחו"ל.

 המשרד נוסד בשנת 1991 וזכה מאז בתחרויות ובפרסי תכנון רבים. עבודתו הייחודית הוצגה פעמים רבות בפורומים מקצועיים, תערוכות והרצאות וזכה לפרסום בעיתונות המקצועית בארץ ובחו"ל.

מן תכנן מספר רב של מבני מטה לחברות שונות כגון: מוטורולה, אודיוקודס, מרקורי, HP , מירס ועוד, ואת בנין עזריאלי בראשונים, הכולל קניון ומעליו מגדל משרדים.

גלית שיף | אדריכלית

שיא אחר שיא של חדשנות וקיימות. אדריכלית גלית שיף מאירה עיניים ומוכיחה שלא מדובר בטרנד חולף, אלא בערכי חובה של אדריכלות העתיד. 

"המשרד שלנו מתמחה בשילוב ערכי קיימות במבנים ובמרחב הציבורי ובשימוש בכלי מחקר ומיפוי בתכנון, תוך שילוב אסטרטגיות של שימור ויצור אנרגיה, מיקרו-אקלים, חקלאות וטבע בעיר ומחזור כבסיס ליצירת מרחבי חיים."

שותפה מייסדת במשרד 'גלעד-שיף אדריכלות'  העוסק בתכנון אדריכלי, תכנון עיר, עיצוב ויעוץ אקלים ובניה ירוקה בשנים האחרונות מעורב המשרד במחקר, יישום וקידום נושא מעטפות מבנה מייצרת אנרגיה בישראל, כחלק מתחום ה (BIPV (Building Integrated PV לרבות פיתוח כלי אופטימיזציה תלת ממדית לשיפור התפוקה והובלת סקר היתכנות למשרד להג"ס ליישום חזיתות סולריות במבני משרדים. 

עופר קאופמן | יועץ זכוכית

מומחה בתעשיות האלומיניום והזכוכית לבניין מזה 3 עשורים. את רזי התחום למד במפעלי הזכוכית המובילים בעולם, ואף יזם, תכנן וניהל מפעלי זכוכית בארץ ובחו"ל.

בשנת 2004 החל בפעילותו העצמאית כיועץ זכוכית והקים את o.k glass. בין תחומי פעילות החברה: ייעוץ זכוכית פרטני לפרויקטים, ייעוץ זכוכית לבנייה ירוקה, חישובים קונסטרוקטיבים לבטיחות, ליווי למייבאים זכוכית מחו"ל, בדיקה לאיכות החיסום, הרצאות ומתן חוות-דעת.

במהלך השנים השתתף בוועדות מומחים רבות במכון התקנים, ובנוסף הוא חבר בעמותה לבנייה ירוקה. כיום הוא מעורב בוועדות תקינות הזכוכית השונות, ואף משמש כיו"ר הוועדה של תקן 1099- זיגוג בבניינים: תכן השמשה- קביעת מין הזכוכית ועובי השמשה.

 

 

 

 

מהנדס Francesco Simone| איטליה | מנהל מכירות של חברת Schlegel International

מנהל מכירות אזורי למעלה מ-5 שנים בחברת Giesse, חברה בין-לאומית ותיקה, השייכת כיום לחברת Schlegel המתמחה בפיתוח ומכירת אביזרים ואטמים למערכות אלומיניום ועץ לבניין.

חולש על למעלה מ- 25 מדינות בחטיבת HMEAI של חברת Schlegel International, בהן גרמניה, אוסטריה, שוויץ, יוון, דרום אפריקה, ישראל ומדינות הבלקן (קרואטיה,בולגריה רומניה,הונגריה).

_bw_טל-פרידמן.jpg
_bw_וויפ.jpg
kuz_bw.jpg
תמונת פנים.jpg
_bw_רמי-בונה.jpg
אמיר מן.jpg
_bw_גלית-שיף.jpg
wb_אירית-כוכבי.jpg
_bw_רודי-שרמן.jpg

הם באים במיוחד ל-BED! הזדמנות חד פעמית לשמוע את הפרסונות המובילות את התחום מהעולם ומישראל:

logo_bw.png

BUILDING ENVELOPE DESIGN

כנס מעטפת המבנה

ofer_bw.jpg
bw_פרנצ'סקו-סימונא.jpg
bottom of page